Peutercursus

jouw gids om de touwtjes 
terug in handen te hebben!

€97

Welkom bij OpvoedBoost

We begrijpen dat de peuterfase een van de meest uitdagende, maar ook een van de meest fascinerende periodes in het ouderschap kan zijn. Daarom hebben we onze Peutercursus ontworpen om jou te ondersteunen en je te voorzien van waardevolle inzichten en praktische tools.

Herken je dit?

♥ Je peuter lijkt zich in een wereld van eigen wilskracht te bevinden. Elke dag voelt als een strijd om de eenvoudigste dingen, van aankleden tot eten.
 
♥ Je hebt het gevoel dat je constant op eieren loopt, bang om een driftbui of emotionele uitbarsting bij je peuter te veroorzaken.
 
♥ Je hebt moeite met het stellen van duidelijke grenzen zonder een confrontatie aan te gaan, en je wilt begrijpen hoe je effectief kunt reageren op uitdagend gedrag.
 
♥ Je vraagt je af of het gedrag van je peuter binnen de normale ontwikkelingsgrenzen valt of dat er mogelijk diepere zorgen zijn waar je je bewust van moet zijn.
 
♥ Het lijkt alsof je peuter een eigen agenda heeft, en je hebt behoefte aan praktische richtlijnen om je kind te begeleiden tijdens zijn/haar groei en verkenning.

Online cursus
Help, mijn peuter vraagt veel van mij

Cursus

Na het volgen van deze cursus weet je ...


♥ hoe je positieve verbindingen met je peuter kunt opbouwen, waardoor het dagelijkse leven soepeler en meer vervullend wordt.
 
hoe je met emotionele uitdagingen kunt omgaan, inclusief driftbuien en sterke wilskracht, met geduld en effectieve strategieën.
 
♥ hoe je duidelijke grenzen kunt stellen en het gedrag van je peuter kunt begeleiden zonder ruzie.
 
♥ wanneer het gedrag van je peuter binnen normale ontwikkelingsgrenzen valt en wanneer je mogelijk professionele hulp moet overwegen.
 
♥ hoe je je peuter kunt ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling, waardoor je meer vertrouwen en vreugde vindt in je rol als ouder.

Wat kan je verwachten

 Diepgaande kwaliteit
Onze cursussen zijn grondig samengesteld en geven je toegang tot waardevolle inzichten en praktische tips.
 
Expert begeleiding
Laat je leiden door de stem van ervaren pedagogen en moeders van twee kinderen, Nele en Maud. Ze delen hun meer dan 17 jaar expertise rechtstreeks met jou.
 
 
Concrete antwoorden
Ontvang antwoorden op al je vragen over opvoeding, gedrag en ontwikkeling van je kind.
 
Community-driven
Sluit je aan bij onze groeiende community van ouders die op zoek zijn naar een positieve opvoedingservaring

Ervaringen

Rosalie berichtje
Rosalie (mama van Clément)
review Camille
feedback Louise

Ons uniek aanbod

Over ons

Hey, wij zijn Maud en Nele. Beiden mama van twee kinderen en pedagogen van opleiding. We hebben onze passie en ervaring gebundeld zodat we nog sterker en waardevoller advies kunnen geven aan ouders. 
 

Maud

Van kinds af aan ben ik gefascineerd door opvoeding. Die interesse begon al op mijn tweejarige leeftijd, na de komst van mijn zusje, en groeide verder tijdens mijn babysitcarrière. Het was de drijfveer achter mijn hogere studies in de lerarenopleiding en pedagogische wetenschappen.
 
Met een universitaire achtergrond in pedagogische wetenschappen en 8+ jaar ervaring in zowel onderwijs als mijn eigen pedagogische praktijk, vormen zij de stevige basis van mijn expertise. Als moeder van twee kinderen begrijp ik uit eigen ervaring de uitdagingen van het ouderschap.
 
Mijn praktijk, OpvoedBoost, is mijn passieproject. Hier help ik ouders bij het begrijpen van het gedrag van hun kinderen en maak ik hen wegwijs in de sociaal-emotionele ontwikkeling.
 
Mijn doel? Ouders empoweren door hen te leren het gedrag van hun kinderen te begrijpen, zodat ze zelfverzekerd en effectief kunnen opvoeden.
Maud & Céril
zoontje Céril en Maud
zoontje Céril en Maud

Nele

Ik ben Nele, moeder van twee jonge kinderen. Na mijn opleiding kleuteronderwijs vervolgde ik met Pedagogische Wetenschappen (orthopedagogiek) aan de Universiteit van Gent. Mijn affiniteit met gezinnen in uitdagende situaties leidde tot deze keuze. Ik zie uitdagingen als omkeerbaar en mijn passie ligt in het zoeken naar oplossingen op maat voor elk gezin.
 
Met 8+ jaar ervaring geloof ik sterk in de invloed van een positieve gezinsdynamiek op het gedrag en het emotioneel welzijn. Ik geloof in de intrinsieke goedheid van kinderen, maar obstakels kunnen gedrag en emoties compliceren. Het is mijn doel om samen met jullie op zoek te gaan naar wat er achter moeilijk gedrag schuilt en welke benadering hierop kan worden afgestemd. Deze zoektocht is de sleutel tot herbeleving van positieve gezinsmomenten.